Kalenteri

Voimavaraksi -leiri Rokualla  5.4.-7.4.2019

Voimavaraksi-leiri on tarkoitettu seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville ihmisille, joiden elämässä uskonnolla/hengellisyydellä on tai on ollut tärkeä rooli. Leiri on uskonnollisesti sitoutumaton, mutta uskonnosta varmasti puhutaan!

Leirin työpajan aiheena on elämää ja minuutta koskeva häpeä. Häpeästä hiljaiset -työpajan vetää laulaja, häpeään erikoistunut musiikkipedagogi ja psykofyysinen hengityskouluohjaaja Iris Seesjärvi. Työpajaan ja muuhun leiriohjelmaan osallistuminen on vapaaehtoista.

Lisätietoja tästä linkistä.

 

Kohti joulun tunnelmaa -joulukonsertti Laihian seurakuntatalolla 24.11.2018.

Esiintyjät: Iris Seesjärvi, sopraano, Anna Hytönen, piano ja Tuomas Roos, sello. Vapaa pääsy.

juliste2

Kurssit ja luennot:

Häpeästä hiljaiset -intensiivityöpaja Tampereella la-su 13.-14.10.2018

Työpaja on suunnattu kehoterapeuteille ja kehollista prosessia tehneille. Lisätiedot tästä linkistä ja ilmoittautuminen tästä linkistä.

Häpeästä hiljaiset intensiivi Tampere 2018.jpg

Häpeästä hiljaiset -kurssi Lahdessa (Wellamo-opisto) la-su 8.-9.9.2018

Lisätiedot ja ilmoittautuminen tästä linkistä. Ilmoittautuminen alkaa: 14.8.2018 10:30

Aikataulu: La: 10.00-15.15 Su: 10.00-15.15

Häpeästä hiljaiset -luento Lahdessa (Wellamo-opisto) pe 7.9.2018 klo 17:30-19:00

Lisätiedot ja ilmoittautuminen tästä linkistä. Ilmoittautuminen alkaa: 14.8.2018 10:30

Häpeästä hiljaiset -työpaja Helsingissä 30.6.-1.7.2018

Häpeästä hiljaiset Helsinki kesä 2018

Työpaja on suunnattu ihmisille, jotka kokevat häpeää suhteessa ääneen ja jonka vuoksi itsensä ilmaiseminen joko puhuen tai laulaen on vaikeaa. Työpajaan voivat osallistua kaikki, joille esilläolo, itsensä ilmaiseminen, esiintyminen ja sosiaaliset tilanteet tuottavat ahdistusta, pelkoa ja häpeää. Työpajassa käsitellään häpeän tunnetta ja sen lukkiuttavaa vaikutusta äänelliseen ilmaisuun.Työpajassa tehtävät psykofyysiset harjoitteet keskittyvät vapauttamaan ääntä ja itseilmaisua. Harjoitteet parantavat yksilön itsetuntemusta ja kehotietoisuutta. Työpaja tarjoaa turvallisen tilan äänellisen häpeän työstämiseen ja oman autenttisen äänen etsimiseen. Osallistujat saavat työpajasta monenlaisia työkaluja ja tarpeellista tietoa äänellisen häpeän työstämiseen. Työpajassa ei tarvitse laulaa yksin ja tilaa on myös ei-tekemiselle.Työpajassa käytävät harjoitteet perustuvat erilaisiin kehomieli-tekniikoihin, kuten Autenttinen Ääni&Keho-menetelmän, TRE eli Trauma Releasing Exercisen ja Psykofyysisen hengityskoulun harjoitteisiin.Aikataulu: la 30.6. klo 10-15
su 1.7. klo 10-15Työpajan hinta: 188 € (sis. alv. 24 %)
(la-su klo 10-15, yht. 10 h)Työpajan ohjaajat:Iris Seesjärvi, MuM ja laululliseen häpeään erikoistunut laulupedagogi ja psykofyysinen hengityskouluohjaaja
Demian Seesjärvi, Musiikkipedagogi (Yamk), Psykofyysinen ääniterapeutti ja Sertifioitu Tre-ohjaaja.

Lisätietoa: iikkielina@hotmail.com
”Suosittelen kurssia lämpimästi kaikille laulullisen tai muun häpeän tunteen lamauttamille. Tämä on erinomainen alku turhista taakoista vapautumisen tielle.””Itsensä ja oman äänen kohtaamisen mahdollisuus, jota lämpimästi suosittelen.”

 

Häpeästä hiljaiset Tampere.jpg
Työpaja on suunnattu ihmisille, jotka kokevat häpeää suhteessa ääneen ja jonka vuoksi itsensä ilmaiseminen joko puhuen tai laulaen on vaikeaa. Työpajaan voivat osallistua kaikki, joille esilläolo, itsensä ilmaiseminen, esiintyminen ja sosiaaliset tilanteet tuottavat ahdistusta, pelkoa ja häpeää. Työpajassa käsitellään häpeän tunnetta ja sen lukkiuttavaa vaikutusta äänelliseen ilmaisuun.Työpajassa tehtävät psykofyysiset harjoitteet keskittyvät vapauttamaan ääntä ja itseilmaisua. Harjoitteet parantavat yksilön itsetuntemusta ja kehotietoisuutta. Työpaja tarjoaa turvallisen tilan äänellisen häpeän työstämiseen ja oman autenttisen äänen etsimiseen. Osallistujat saavat työpajasta monenlaisia työkaluja ja tarpeellista tietoa äänellisen häpeän työstämiseen. Työpajassa ei tarvitse laulaa yksin ja tilaa on myös ei-tekemiselle.Työpajassa käytävät harjoitteet perustuvat erilaisiin kehomieli-tekniikoihin, kuten Autenttinen Ääni&Keho-menetelmän, TRE eli Trauma Releasing Exercisen ja Psykofyysisen hengityskoulun harjoitteisiin.Aikataulu: la 9.6. klo 10-15
su 10.6. klo 10-15Työpajan hinta: 188 € (sis. alv. 24 %)
(la-su klo 10-15, yht. 10 h)Työpajan ohjaajat:Iris Seesjärvi, MuM ja laululliseen häpeään erikoistunut laulupedagogi ja psykofyysinen hengityskouluohjaaja
Demian Seesjärvi, Musiikkipedagogi (Yamk), Psykofyysinen ääniterapeutti ja Sertifioitu Tre-ohjaaja.Lisätietoa: iikkielina@hotmail.com”Suosittelen kurssia lämpimästi kaikille laulullisen tai muun häpeän tunteen lamauttamille. Tämä on erinomainen alku turhista taakoista vapautumisen tielle.”

”Itsensä ja oman äänen kohtaamisen mahdollisuus, jota lämpimästi suosittelen.”

Ilmoittaudu tästä

 

Häpeästä hiljaiset -viikonloppukurssi Espoon työväenopistossa 3.-4.3.2018.

Kurssi on suunnattu ihmisille, jotka kokevat häpeää suhteessa ääneensä, minkä vuoksi itsensä ilmaiseminen joko laulaen tai puhuen on vaikeaa. Kurssilla tehdään harjoitteita, jotka auttavat tunnistamaan häpeän, työstämään sitä sekä parantamaan suhdetta omaan ääneen ja kehoon. Käytettävät menetelmät perustuvat erilaisiin kehomieli-tekniikoihin, kuten Autenttinen Ääni&Keho-menetelmän®, TRE eli Trauma Releasing Exercisen ja Psykofyysisen hengityskoulun harjoitteisiin. Kurssilta saa työkaluja ja harjoitteita äänellisen häpeän työstämiseen.
Kurssin vetäjinä Iris Seesjärvi ja Demian Seesjärvi.
Ilmoittautuminen alkaa ke 13.12. klo 12:00.

 

 

Transtukipisteellä järjestetään kolme työpajaa laulullisesta tai äänellisestä häpeästä kärsiville sukupuoleltaan moninaisille ihmisille syksyllä 2017. Voit osallistua kaikkiin tai vain yhteen mahdollisuuksiesi mukaan.

Häpeästä hiljaiset – työpajat järjestetään seuraavina päivinä Transtukipisteellä osoitteessa Pasilanraitio 5., 2. kerros:

la 25.11. klo 11-15, su 26.11. klo 11-15 ja la 9.12. klo 11-15

Ilmoittautuminen:

Ilmoittaudu niihin pajoihin, joihin osallistut, laittamalla yhteinen viesti seuraaville:

kuura.autere@seta.fi ja demian.seesjarvi@gmail.com.

Luento laulullisesta häpeästä ma 6.11.2017 klo 16:55-18:20. Toimelan kulttuuri- ja taideklubi, Helsinki. Järjestäjänä Etelä-Helsingin kansalaisopisto.

Huom. Luento on osa  Toimelan kulttuuri- ja taideklubin syyslukukauden ohjelmaa. Kurssille ilmoittautuminen ja lukukausimaksun maksaminen on edellytys päästä kuuntelemaan luentoa.

Klubilla ”pureudutaan niin taiteen ja kulttuurin ajankohtaisiin ilmiöihin kuin ikuisiin kysymyksiinkin. Luvassa asiantuntijavierailuja ja -alustuksia sekä intensiivisiä keskusteluja.”

Klubin syyslukukausi: 11.9.2017 – 27.11.2017 (24 oppituntia)

Ilmoittautuminen kurssille tästä.

Häpeästä hiljaiset -kurssi äänellisestä häpeästä kärsiville la 23.9.2017 klo 16:00-18:15, Seinäjoki. Järjestäjänä Seinäjoen kansalaisopisto.

Kurssi on suunnattu ihmisille, jotka kokevat häpeää suhteessa ääneen ja jonka vuoksi itsensä ilmaiseminen joko puhuen tai laulaen on vaikeaa. Laulullisesta häpeästä kärsivät kokevat yleensä äänensä rumana, riittämättömänä ja huonona. Lisäksi ihminen vetäytyy yhteydestä ja vaikenee. Näin tehdessään ihmisestä tulee lopulta häpeästä hiljainen. Kurssille voivat osallistua kaikki, joille esilläolo, itsensä ilmaiseminen, esiintyminen ja sosiaaliset tilanteet tuottavat ahdistusta, pelkoa ja häpeää. Kurssia ennen järjestetään Häpeästä hiljaiset -luento Jaaksi-salissa klo 13.00-14.30.

Häpeästä hiljaiset -luento la 23.9.2017 klo 13:00-14:30, Seinäjoki. Järjestäjänä Seinäjoen kansalaisopisto.

Luento tarjoaa tietoa siitä, miten häpeä tunteena vaikuttaa ääneen ja laululliseen ilmaisuun. Luennolla käsitellään äänellisen häpeän lisäksi häpeän eri ilmenemismuotoja elämässä. Useat kokevat häpeän riittämättömyyden, huonommuuden ja kelvottomuuden tunteina, jotka passivoittavat ja heikentävät yksilön itseluottamusta. Luennolla esitellään myös toimintatapoja, joilla häpeän vaikutusta omaan osaamiseen ja elämään voidaan vähentää. Luento vastaa kysymyksiin: Mitä on äänellinen häpeä? Miten häpeä vaikuttaa kehossa ja sitä kautta ääneen? Millainen suhde häpeällä on kateuden kokemiseen? Miten häpeänsietokykyä voi kasvattaa ja voiko häpeän kahleista vapautua?

 

Esiintymiset:

Omaksi itseksi -konsertti to 21.9.2017 klo 19:00, Keski-Pohjanmaan Konservatorio, Kokkola.

Esiintyjät Demian Seesjärvi, Iris Seesjärvi laulu ja Miikka Lehtoaho, piano.

Alakärpän perheen joulukonsertti pe 23.12.2016 klo 19:00 Pyhän Andreaan kirkko, Oulu. Esiintyjinä Juhani Alakärppä, Demian Seesjärvi, Iris Seesjärvi, Ada Alakärppä-Tiitto, Anton, Linnea, Aksel, Eemil ja Amelie Alakärppä sekä Miikka Lehtoaho, urut/piano.